Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility לקראת הפסח 4 | חדוה שטרנברג | הומאופטית
top of page

לקראת הפסח 4 | חדוה שטרנברג | הומאופטית

ו…. הגענו למסר האחרון שלנו :

אז מה אוכלים בפסח?

יש אנשים שסובלים מאד מאכילת מצות.

אז הנה ההמלצות שלי:

לגבי מצות: המצות הרגילות עשויות מקמח לבן שהוציאו ממנו את הסובין והנבט והן פחות בריאות. יש מצות שעשויות מקמח מלא ונקראות “מצה שמורה”. הן יותר משביעות, יותר טובות מבחינת מערכת העיכול והערך התזונתי שבהן ולטעמי האישי, טעימות יותר, ועוד לא הוזכר פה הפן ההלכתי… למי שרגיש לחיטה, יש מצות מקמח כוסמין. הן יקרות יותר, אבל מי שרגיל לקמח כוסמין מבחינה בריאותית יכול להסתדר גם בפסח. למי שרגיש לגלוטן – יש מצות ללא גלוטן. למי שיש בעיות עם שיניים באכילת מצות – אפשר להרטיב את המצה (מי שאוכל “שרויה”). היא נהפכת לרכה יותר ומי שסובל מבעיות חניכיים או מחוסר שיניים/שיניים תותבות יכול להינות מאכילת המצה ללא כאב. (אי אפשר לתאר את הכאב כשחתיכת מצה קטנה נתקעה בין התותבת לחניכיים…) אפשר לשבור חתיכות מצה לתוך מרק (במקום אטריות או שקדי מרק) ועדיין להשיג את הרכות של המצה הרטובה. אפשר לאפות מקמח מצה לחמניות (שיהיו יותר רכות מהמצה). נכון שהמצות האלה (הצעות3-4) יותר יקרות (לפעמים משמעותית, אבל מי שמכיר את הבעיה יודע שלעיתים זה שווה.)

שילובי מאכלים:

לכל עדה יש את המנהגים שלה. אחד הדברים היפים בחגי ישראל שלכל אחד יש את המנהגים מבית הוריו והוא משמר אותם למענו ולמען ילדיו. זה חלק מהמסורת.

זו חוויה מקסימה בעיניי לראות שסבא וסבתא יושבים עם הנכדים ואוהבים את אותם מאכלים. זה מקשר אותם בכל כך הרבה רמות של תקשורת מילולית ולא מילולית וגם זו מסורת.

אז כמו שאמרנו, כל עדה והמאכלים שלה. כל עדה והמסורת שלה.

מי שאוכל קטניות יותר קל לו. כי יש מגוון יותר רחב של מאכלים.

מי שלא אוכל קטניות בפסח בדרך כלל אוכל: חלבון מן החי שזה אומר: גבינה ומוצרי חלב, ביצים, דגים, עוף ובשר. תפוחי-אדמה ומצות.

אז החדשות הטובות הן שזה לא חייב להיות כך.

לא חייבים לאכול תפוחי אדמה עם מצה או תפוחי אדמה עם מצה ובשר {אפילו שגם זה חלק מהמסורת…:)}.

מומלץ לעשות הפרדה בין פחמימות וחלבונים. ולמה אני מתכוונת?

למשל:

ארוחת בוקר יכולה להיות: (מס’ אפשרויות שכולן טובות)

מצה + אבוקדו + סלט ירקות. שיק פירות – תפוח-עץ בננה וחופן שקדים. פירות חתוכים. ארוחת צהריים יכולה להיות:

למי שאוכל חלבון מן החי : בשר וירקות מאודים/מבושלים/אפויים וסלט יקות חי. מי שרוצה דוקא תפוחי אדמה – שיאכל ליד ירקות….. מרק ירקות עשיר ושברי מצה בתוך המרק (למי שאוכל שרויה). ברגע שאוכלים תפוח אדמה עם בשר – יש חומרי פירוק מיוחדים לפחמימה (תפוח אדמה) ויש חומרי פירוק מיוחדים לחלבון (בשר) חומרי הפירוק לא יכולים לעבוד ביחד זה עם זה ואז נוצרת תסיסה וריקבון וחוסר עיכול. אנחנו נרגיש זאת בצורה של כבדות, עייפות, “יציקה”!!

שתיה:

מומלץ לשתות מים. לא כדאי את כל השתיה המוגזת והמתוקה ועוד בתוך האוכל.

אנו לא רוצים להעלות במשקל וכל חג בממוצע עולה לנו ב-2 ק”ג.

השתיה הממותקת מפרה את כל מאזן הסוכר שלנו וגם כך האוכל עשיר יותר מכל יום וחבל לתת לגוף עוד סיבה לצאת מן האיזון.

לשתות לפני כל ארוחה כוס מים.

לא מומלץ לשתות תוך כדי הארוחה כי אז העיכול נמשך הרבה יותר זמן ויוצר תופעות כמו שהוזכרו למעלה (תסיסה וריקבון, שיכולים להתבטא בגרפסים, גיהוקים, גזים וכו’).

בליל הסדר, 4 כוסות של יין, למי שיש רגישות שידאג לעצמו ליין שמתאים לו.

מי שסובל מיין (כמוני למשל) שידאג לעצמו למיץ ענבים משובח ואורגני.

מי שיש לו רגישות עם סוכר – יש יינות מיוחדים לכך ויש יינות מופחתי % אלכוהול.

למסורת יש תפקיד חשוב אבל הבריאות קודמת בפרט אם אפשר להמיר מוצר טוב אחד במוצר שני שהוא טוב ויותר מתאים אישית לרגישות שיש לאדם.

אפשר לפתוח את הבוקר עם קצת מיץ לימון סחוט טרי על כוס מים פושרים וזה עוזר לניקוי הגוף.

לאוכלים חלבון מן החי:

הבשר בתהליך ההכשרה עובר המלחה.

הבשר הקפוא עובר עוד המלחה כי משתמשים במלח כחומר משמר. לכן כדאי לקנות בשר טרי או עוף טרי כדי להמעיט בתצרוכת המלח המרובה, שמעלה את לחץ הדם.

אם קונים קפוא כדאי לשטוף את הבשר מתחת מים זורמים, ולאחר ההפשרה לשטוף שוב.

דגים – עדיף דגי ים ולא דגי בריכה. דגי הים בעלי ערך תזונתי יותר גבוה מבחינת ויטמינים ומינרלים.

ירקות ופירות:

באביב, מתוך ההתחדשות, קל ונעים יותר לאכול ירקות ופירות טריים.

וכדאי ורצוי להרבות בהם.

למי שלא אוכל חלבון מן החי קונה כמות גדולה יותר של אגוזים ושקדים.

ב”ה נתברכנו בשפע רב של ירקות ופירות בארצנו.

אפשר לעשות שילובי סלטים ככל העולה על הדעת:

סלט גזר + פטרוזליה (לכיוון המלוח) סלט גזר עם מיץ תפוזים (לכיוון המתוק).

סלט מלפפונים עם בצל ושמיר למשל… אין סוף למגוון.

למי שאוכל שרויה – אפשר לעשות פשטידות ירקות עם קמח מצה

ולמי שלא אוכל יכול להשתמש כתחליף בקמח תפוא”ד.

שווה להשקיע בקניית תנור (טוסטר אובן) לפסח ו”החגיגה” התחילה כי אפשר לאפות כל מיני דברים לא רק עוגות…

אפשר לאפות ירקות חתוכים כמו “אנטי-פסטי”.

ולמי שאין תנור אפשר לבשל פשטידה על הגז על אש נמוכה.

אפשר להכין פשטידת תפוא”ד (קוגל)

וכמו שאמרנו אתמול : היצירתיות היא אינסופית בזכות הבינה שקיבלנו.

רק צריך לעשות את ה”סויץ'” הנכון….

ממתקי פסח:

הכי קל לקנות שוקולד “כשר לפסח תשע”ד”. אבל אנחנו מבקשים קצת בריאות.

אז:

פירות חיים, פירות מיובשים, אגוזים ושקדים שאפשר לטחון או לקנות טחונים.

כל פעם לחתוך אחרת את הפירות או להשתמש בצירופים שונים ויש סלט פירות חי ומרענן.

אפשר להכין עוגה קלה וקרה ופשוטה למשל:

לוקחים 6 מצות. טובלים כל מצה ביין או במים.

מורחים דבש בין מצה למצה ועושים ערמה של 6 מצות. מכניסים למקרר וחותכים כשמגישים.

וכל זה היה רק “על קצה המזלג”……

רוצה לברך ולאחל לך ולמשפחתך ויקירייך

חג כשר ושמח

שנזכה כולנו לצאת ממצרים, מעבדות לחירות

חירות רוחנית, חירות נפשית, חירות רגשית וחירות פיזית.

להתראות

איתך בדרך,

חדוה שטרנברג, הומאופטית.

הומאופטיה – הדרך לשיקום הבריאות.

0 תגובות
bottom of page