Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility פשטידת גבינות | נורית אילון הירש
top of page

פשטידת גבינות | נורית אילון הירש

מתכון טעים וחגיגי … מה יש לך במקרר? קוטג’? גבינה? שמנת? בולגרית? הכל הולך...




רשימת המרכיבים:

כל הגבינות שיש במקרר (בולגרית, חמד, קוטג , גבינה לבנה, שמנת, אשל וכו’…) גבינת מוצרלה מגורדת – חובה 3 ביצים כוס חלב מעט שמן לשימון התבנית חבילת בצק עלי פילו (להפשיר מראש)

אופן ההכנה:

מוסיפים לתוך  קערה את כל הגבינות, מפוררים פנימה את הגבינות הקשות כולל המוצרלה ומערבבים הכל יחד. מוסיפים 3 ביצים, כל ביצה בנפרד ומערבבים  לתערובת אחידה. יוצקים 3/4 כוס חלב, מערבבים  הכל יחד ותוך כדי מפוררים את כל הגושים.

מורחים שמן בתחתית ובדפנות התבנית.

חותכים רצועה מהבצק פילו קצת יותר מגודל התבנית, מצמידים לתבנית בצורה מכווצת (ראי סרטון), מוסיפים  2/3 מהתערובת על הבצק, מניחים עוד רצועה של בצק פילו ומוסיפים מעל את שאר התערובת. מכווצים הכל בצורה מאוחדת, יוצקים מלמעלה את רבע כוס החלב שנשארה. מניחים מעל הכל את הרצועה האחרונה של הבצק.

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש בחום של 200-250 מעלות למשך שעה.

אחרי שעה בודקים שהפשטידה אפויה טוב. מכבים את התנור ומשאירים את הפשטידה בתוך התנור מכובה במשך 10 דק לפני ההגשה.

תודה לנורית איילון על הפשטידה הטעימה

0 תגובות
bottom of page