חיפוש

עוף מרוקאי עם שזיפים ושקדים

עודכן: 18 בפבר׳ 2021

עוף מרוקאי עם שזיפים ושקדים

החומרים:

כ- 1/4 כפית חוטי זעפרן (ניתן למצוא זעפרן בשוק בדוכני התבלינים)

1.5-2 ק"ג עוף חתוך לארבעה חלקי הגשה ומיובש

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל טחון טרי

2 בצלים, קצוצים היטב

3 כפות מרגרינה

מקל קינמון של 5 ס"מ

3/4 ספל מים

2 כפות שמן

כוס (150 גרם) של שזיפים לחים

2 כפות של דבש

אגוז מוסקט מגורד היטב

להוסיף זעפרן לרבע ספל מים חמים ולהשרות במשך עשרים דקות בכדי שיתרכך.


אופן ההכנה:

בכלי כבד לערבב את חלקי העוף, מלח, פלפל, בצל ומרגרינה. לכסות ובשל על חום נמוך במשך 15 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. להוסיף את תערובת הזעפרן, מקל הקינמון ו3/4 ספל מים, תוך הקפדה שמקל הקינמון ישקע בנוזלים. להרתיח. לכסות ולהשאיר על חום נמוך כאשר הופכים את חתיכות העוף מזמן לזמן, למשך כ25 דקות, או עד שחתיכות החזה רכות להעביר את חתיכות החזה לצלחת. לבשל את החתיכות שנשארו בסיר מכוסה, בחום נמוך בערך עשר דקות, או עד שרכות מאד. להעביר את חתיכות הרגל לצלחת ולהשאיר בצל קצוץ ככל האפשר בסיר.

במחבת גדול לחמם את השמן לחום יחסית גבוה. להוסיף את השקדים ולהקפיץ, תוך ערבוב בערך 5 דקות, או עד שישחימו קצת. להעביר את השקדים למפיות נייר בכדי לספוג את השומן ולפזר מעט מלח. להוסיף את השזיפים לנוזל בו בושל העוף ובשל בלי מכסה על חום בינוני במשך 15 עד 20 דקות, או עד שהם רכים. להוסיף דבש ובשל על חום נמוך תוך ערבוב בעדינות בכדי לא לשבור את השזיפים למשך כחמש דקות או עד שהרוטב מסמיך. להוסיף אגוז מוסקט וטעם לשם תיבול. להוציא את מקל הקינמון. להעביר שזיפים לצלחת מחוממת ולהשאיר בצל ככל שאפשר בסיר ולשמור את השזיפים חמים. החזיר את חתיכות העוף לסיר ולסובב אותם בסיר בכדי שיתכסו ברוטב. לכסה ולחמם מחדש במשך 5 דקות על חום נמוך. אפשר להכין את העוף עד יומיים קודם לכן ולשמור מכוסה בקירור. את השזיפים יש לשמור בנפרד בקירור. לכסות את השקדים ולשמור אותם בטמפרטורת החדר. לחימום מחדש: ראשית לחמם את העוף ברוטב על חום נמוך, מכוסה, להוציא את העוף ולחמם את השזיפים מחדש ברוטב.

לסדר את העוף על צלחת מחוממת ולהוציא את הרוטב ובערך 2/3 מהשזיפים מעל. לקשט בשליש מהשקדים. להגיש את השזיפים והשקדים הנותרים בצלחות נפרדות.

0 תגובות