אירוח, לכבוד שבתף
רשימת המרכיבים:
4 ביצים 1 כוס סוכר שקית סוכר וניל כוס מיץ תפוזים חצי כוס שמן שקית אבקת אפייה 2 כוסות קמח
אופן ההכנה:
מוציאים את הביצים מהמקרר חצי שעה לפני הכנת הבלילה. מנפים 2 כוסות קמח. מפרידים את ארבעת הביצים לחלמון וחלבון בשתי קערות נפרדות. מקציפים את החלבון במיקסר, בעוד המיקסר עובד על מהירות הגבוהה ביותר מוסיפים את כוס הסוכר בהדרגה. לקערה של החלמונים מוסיפים כוס מיץ תפוזים, שקית אבקת אפייה ו 1/2 כוס שמן. מערבבים קלות בעזרת לקקן או מזלג.
שופכים את בלילת החלמון לבלילת החלבון ומערבבים בתנועות קיפול. שופכים בהדרגה את הקמח ושוב מערבבים בתנועות קיפול, יש לשים לב שהקמח מתערבב כולו עד לתחתית הקערה.
ממלאים עד חצי כוסית קאפקייקס. מכניסים לתנור ל-150 מעלות עד שאפוי.
לעוגה רטובה יותר ניתן להזליף מיץ תפוזים לאחר האפייה.
מפזרים אבקת אפייה.
תודה לסנדרה בן דוד
Comments