Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility חגית אוחיון | תזונה לקראת החורף
top of page

חגית אוחיון | תזונה לקראת החורף

בע”ה הכיני עצמך לחורף תקופת החגים חלפה , תיקון הגשם נאמר וכל מה שנותר לנו הוא להתפלל ולצפות שהוא אכן יגיע במהרה.

אבל עד שהחורף יגיע ואתו הגשם כאדי שנכין את עצמנו לקראתו…

איך?!

נחזק את מערכת החיסון.

מערכת החיסון משמשת אותנו לא רק לריפוי מחלות אלא גם לשמירה מפני הופעתן מלכתחילה ,ולא רק זאת ,אלא שהיא משמשת גם להחלמה וריפוי של פצעים וחבלות. במידה והחבורות מהנפילות בגינה השכונתית לא מתרפאות במהירות והפצעים מגלידים באיטיות זהו סימן מובהק לחולשה חיסונית…

אז מה עושים?!

אוכל קדימה אוכל….

המזון אותו אנו צורכים הוא הבסיס החשוב ביותר לשמירה עלמערכת החיסון שלנו .

מומלץ לצרוך את המזונות הבאים באופן כללי:

דגנים מלאים(קמח מלא,שיבולת שועל,כוסמת,אורז מלא וכדו’),ירקות ופירות,

דגים צפונים(מקרל,טונה,סלומון ועוד-עשירים באומגה 3).

ירקות שורש לבנים מעולים לחיזוק מערכת החיסון!!!

פלפל אדום(גמבה) בירות הדר (תפוז, לימון, קלמנטינה, אשכולית), פירות יער (חמוציות,אוכמניות, פטל), קיווי, פפאיה, גויאבה, תות שדה, מנגו, מלון, עגבניה, ברוקולי,כרוב ניצנים. ובעיקר פקעות ורדים מכילים כמות גבוהה של וויטמין C-זהו אנטיאוקסידנט המנקה את גופנו מרעלים וידוע כמחזק מערכת חיסון.(אכילה של פלפל אדום אחד ליום מספקת כמות מעולה של וויטמין זה ליום).

אבץ– גם הוא מזרז תהליכי ריפוי ומשפר את מערכת החיסון נמצא בעוף,ביצים,קטניות ובעיקר בזרעים,גרעיני חמניות ואגוזי פקאן.

*ניתן להוסיף חופן מתערובת כזו לסלט ירקות במשך היום.

בטא קרוטן- וויטמין A-שומרים על תקינות הריריות ושיקומם(לכן טוב במצבי נזלת,ליחה,ובעיות שונות במערכת הנשימה),חשובים לתפקוד תאי מערכת החיסון ובעלי יכול לניקוז ליחה. מקורות: ירקות ופירות כתומים: בטטה, דלעת, גזר,פלפלים, ברוקולי, תרד, חסה, אפונה, מלון, אפרסק, פפאיה, מנגו.

ממה נימנע….

ישנם מזונות ששוחקים את מערכת החיסון ומחלישים אותה ולכן כדאי להימנע מאכילתם או לכל היותר להפחית בצריכתם: קמח לבן ומוצריו, מוצרי חלב פרה, פירות טרופים, בוטנים במבה!!!, תירס,קורנפלקס, פופקורן, קופאין לסוגיו-תה, קפה, שוקולד, קולה, מזון מטוגן ומעובד.

המאמר נכתב ע”י חגית אוחיון   N.D נטורופטית מוסמכת ומטפלת בשיאצו.

0 תגובות
bottom of page