Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility קשב וריכוז-יש מה לעשות!
top of page

קשב וריכוז-יש מה לעשות!


קשב וריכוז-יש מה לעשות!

הוא לא מסוגל לשבת בשקט בכיתה,קשה לו להתרכז,הוא חסר משמעת ותוקפני…"

כמה מאיתנו כבר שמעו את המשפט הזה ,בגרסה כזו או אחרת, בשיחה עם המחנכת או הגננת של הילד?

בעיות קשב וריכוז נפוצות היום בקרב ילדים ובני נוער,עוד מהגן ילדים כבר "מסומנים" כבעיתיים.

הטיפול המוכר הוא אבחון פסיכיאטרי שברוב כמעט מוחלט של המקרים מיד אחריו מגיעה ההמלצה לנטילת רטלין.

רגע לפני שלוקחים כדור והופכים את הילד לרובוט ,כמה טיפים ונקודות למחשבה אומנם הדרך טיפה יותר ארוכה ודורשת קצת יותר השקעה אבל זה שווה…

1.היפוגליקמיה– סוכריות,עוגיות,בורקסים (וקמח לבן בכלל )גורמים לשינוים חדים ברמות הסוכר בדם.

הגוף לא יכול להרשות לעצמו להיות עייף וחלש לכן מפריש הורמונים(אדרנלין) שממריצים אותו וגורמים לחרדות,עצבנות ותוקפנות.

אז מה עושים?!

תחילה חשוב שהילד יאכל כל שעתיים ,לא חייב ארוחה גדולה פרי/ירק מספיקים לדוגמא:תפוח/2 תמרים וחופן אגוזי מלך.

מלבד זאת מומלץ ביותר לצרוך פחמימות מלאות מורכבות ז"א לחם מקמח מלא,חיטה מלאה,אורז מלא ודומיהם ובנוסף לכך לשלב אותם עם מנת חלבון או שומן לדוגמא אורז מלא +חזה עוף/תפוח+חופן אגוזים/2 פרוסות לחם מלא+טחינה וירקות או גבינת עיזים.

את כל הפחמימות המזוקקות והריקות נוריד לחלוטין או עד כמה שאפשר….

2 אלרגיה /אי סבילות למזון-פעמים רבות הן מהוות כגורמים לחוסר שקט,ובעיות ריכוז וזיכרון בשל הצטברות רעלים בגוף.

לכן חשוב לבדוק שהילד לא סובל מאלרגיה או רגישות למזון כלשהו. המזונות הבאים ידועים כמזונות אלרגנים לכן כדאי להוריד אותם לפרק זמן של חודש וחצי לפחות ולראות אם יש שינוי במצבו של הילד ובמידה ואכן חל שינוי רצוי להחזיר את כל אחד מהמזונות בנפרד בהפרש של 3 ימים:חלב ומוצריו(בעיקר חלב פרה),קמח לבן ומוצריו,פירות הדר,פירות טרופים,בוטנים,פטריות,סויה ומוצריה,ביצים ועוד.

3. הרעלת כימיקלים /מתכות כבדות-צבעי מאכל ,חומרים משמרים ודומיהם שנמצאים ברוב המזונות שילדים צורכים כמו:מנות חמות ג’אנק פוד וחטיפים שונים,גורמים להרעלה אצל ילדים המתבטאת הרבה פעמים בהפרעות קשב וריכוז(דבר שהוכח במחקרים) לכן רצוי להימנע ממזונות קנויים ומעובדים יתר על המידה (מזון מהיר,ומזונות מוכנים המיועדים לחימום).

מלבד זאת שימוש בתבניות אלומיניום בזמן אפיה/בישול גורמות להפרשת חומרים רעילים מהתבנית עצמה למזון לכן רצוי להימנע משימוש בכלים כאלו.

4. חסרים תזונתיים– וויטמינים ומינרלים רבים משמשים לתהליכים שונים בגופנו, כאשר יש חסרים בהם תהליכים בגופנו נפגעים לכן חשוב לבדוק שהילד אכן מקבל את כל הוויטמינים והמינרלים הדרושים להתפתחותו התקינה מהמזון ובמידת הצורך אף להשלים את החסרים בעזרת תוספת מזון.

אצל ילדים הסובלים מבעיות קשב וריכוז/היפראקטיביות חשוב לבדוק את מצבם של הוויטמינים והמינרלים הבאים:

B* קומפלקס: וויטמינים ממשפחת הB משפיעים על רמות סרטונין במוח (הופכים טריפטופן לסרטונין) ומועילה לילדים היפראקטיביים.

*מגנזיום: נמצא כי 95% מהילדים הסובלים מבעיות קשב וריכוז והיפראקטיביות יש חסר במגנזיום המתבטא באי שקט,עצבנות,טיקים ועוויתות בפנים, התכווצויות שרירים מיגרנות וכאבי ראש.מקורות במזון:אגוזים,זרעים,קטניות,עלים עליים ירוקים.

*ברזל:רמות נמוכות בברזל גורמות לקשיים בריכוז ,תשישות ואדישות(ADD) רמות גבוהות מדי של ברזל גורמות לתוקפנות,רגישות יתר והיפראקטיביות (ADHD).מקורות במזון: טחינה,עלים עליים ירוקים,בשר,עוף,דגים,קטניות.

W3*: במחקרים גילו קשר ישיר בין רמות נמוכות של חומצות שומן חיוניות לבעיות התנהגות, בעיות למידה, עצבנות ובעיות שינה.

*פיקנוגינול:זהו אנטי אוקסידנט(נוגד חמצון) יעיל ביותר. הוא משפיע על מערכת העצבים ומנקה את הגוף מרעלים.

זהו, ממש על קצה המזלג ,כמובן שיש עוד דרכים רבות לטפל בבעיה,צמחי מרפא,פרחי באך שמתאימים לכל לד באופן אישי והרבה עבודה מנואלית אך זה הכול להפעם….

ות

0 תגובות
bottom of page