Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility קציצות עדשים אדומות | ג’סיקה הלפרין
top of page

קציצות עדשים אדומות | ג’סיקה הלפרין

עודכן: 18 בפבר׳ 2021

מה הסוד של ג׳סיקה לרוטב עגבניות מופלא בשלוש שניות? ואיך כל זה קשור לקציצות משביעות וקלות להכנה – ללא בשר…



מתכון קציצות עדשים אדומות בריא, מזין וטעים. מתאים כתחליף לחלבון מן החי. פשוט להכנה. מתאים לארוחת צהרים חמה.

מרכיבים

עדשים אדומות עגבניות שרי תמר עלי סלרי בצל מלח אטלנטי שום פלפל שחור כורכום כמון שמן זית

אופן ההכנה

בוררים עדשים אדומות ומשרים אותם במים, לאחר מכן מסננים את העדשים ומניחים בקערה בצד. לוקחים חבילה של עגבניות שרי תמר, ומכניסים לבלנדר עד לקבלת רסק טבעי, מוציאים את הרסק ומעבירים לתוך מחבת רחב שוליים, ומבשלים על אש בינונית. קוצצים את עלי הסלרי וחצי בצל לבן ומניחים בצד. מכניסים את העדשים המסוננות לבלנדר לטחינה קלה,(לא לרמת פירה) ואליהן מוסיפים את הסלרי והבצל ומערבבים/טוחנים קלות. מוסיפים לתערובת – מלח ים אטלנטי, פלפל שחור, כורכום, וכוסברה טחונה. מורידים את  העגבניות מהגז ומוסיפים מספר שיני שום לפי הטעם. מוסיפים כורכום, פלפל שחור, מלח ים אטלנטי ,כוסברה טחונה וכמון. לאחר מכן מחזירים את הרוטב למספר דקות לאש עד לחימומו, לאחר מכן מורידים את הרוטב מהגז. מעבירים את העדשים לקערה מכינים את כדורי הקציצות, ומכניסים אותם לרוטב העגבניות. שמים את סיר הקציצות על אש בינונית – (חשוב שהקציצות יהיו שכבה אחת מעל הרוטב מפני שיש להן נטייה להידבק למחבת). מוסיפים שמן זית על הקציצות ומכסים לעשר דקות, לאחר מכן הופכים את הקציצות ומכסים לעוד 10 דקות, יש לנער את המחבת מידי פעם וניתן להוסיף מים במקרה שהרוטב מתייבש.

בתאבון !

תודה לג’סיקה הלפרין המדהימה על המתכון המחמם הזה !

0 תגובות
bottom of page