Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility עצות לתליה על המקרר בבית
top of page

עצות לתליה על המקרר בבית


חשוב לדעת ולתלות עלהמקרר בבית

1. הפשרהמהקפאה (כל הפשרה ) חייבת להיות הדרגתית-מן המקפיא אל המקרר ולא ישירות החוצה.

2. משטחיעבודה מפלסטיק צוברים חיידקים, יש להשרותם אותם במים עם חומץ.רצוי ועדיף להשתמש במשחי עבודה מעץ, מסתבר שיש בהם חומרי חיטוי טבעיים.

3. "סטיוויה" – הוא צמח הדומה לנענע, מתוקפי 30 מסוכר וללא קלוריות . 1/3 עלה יכול להמתיק כוס משקה. ניתן לרכושבמשתלות. תמצית ניתן לרכוש ב"מגע הטבע".

4. אם רוצים להקפיא פירות, מומלץ לשפוך עליהם סוכר , טרם ההקפאה ובכך ישמרו את טעמם.

5. בהכנת בצק, יש להשתמש במים קרים בחורף,ובמי קרח בקיץ – כך יתפח הבצק לגובהו המקסימאלי.

6. אין כמעט הבדלים בין אחוזי השומן בחלב.חלב לשתיה מגיע תמיד ב3% שומן. חלב 0% שומן הינו מי חלב בלבד (המים שנותריםבתהליכי החבצת שמנת, חמאה, גבינה).

7. בורקסים במילוי גבינה, הנרכשים בסופר,אינם מכילים גבינה אלא מי גבינה בתוספת עמילן (לרוב קורנפלור).

8. החומוס בסופר אינו חומוס. בחומוס צבר ישאת אחוזי החומוס הגבוהים ביותר… והם 13% בלבד!

9. בין מרגרינה לפלסטיק מפרידהמולקולה אחת ! המרגרינה מכילה שומן טראנס שאינו נמס בעורקים.

10. גבינה צהובה היא התכה של שאריות שלגבינות לבנות קשות בתוספת צבע מאכל צהוב שמיוצר מזפת פחם ונחשב לאחדהמסוכנים שבצבעי המאכל. הוא גורם לאלרגיות, היפראקטיביות בעיקר אצל ילדיםועוד.

11. בקליפות ביצים יש 100% סידן. אם יש לכםצמחים מומלץ להשקות אותם עם מים בתוספת קליפות ביצים.

12. שמן זית במקרר מסמיך. שמן זית אינו בצבעירוק, אלא זהוב. כמה שיהיה יותר ירוק, כך יכיל יותר צבעי מאכל.

13. סוכר ואלכוהול לעולם לא קופאים.

14. במבה היא רעל, לא משנה מהכתוב עליה.

15. תות שדה הוא ספוג של מזיקים והדברות ולכןמזיק מאוד.

16. אבקת מרק היא מלח צבוע. מומלץ לאלהשתמש בכלל. אפשר וניתן להחליף אותה במלח ופלפל.

17. פלפל שחור גרוס/טחון בסופר – הואלא פלפל. לקנות רק את אלו שטוחנים במקום.

18. דבש ניגר (שנשפך ) הוא אינו דבש. דבשאמיתי מתקשה ונשאר כך.

19. בצק עלים מכיל רמות ענקיות של שומנים -מומלץ לא לגעת. בצק עלים לאחר הכנה אסור להקפיא.

20. יינות: יין אדום – 8 שעות לאחר הפתיחהמומלץ לא להשתמש. יין לבן – יש לשמור בקירור 10-12 שעת לאחר הפתיחה מומלץלא להשתמש.

21. כל המכורים לסוכר לבן – אכלו מוצר מקמחמלא באיטיות וההתמכרות תפחת.

22. אין בסופר קמח מלא (לא חשוב מה כתוב עלהאריזה). עפ"י הכשרות קמח צריך להיות מנופה וקמח מלא לא יכול להיות מנופה.

23. זיתים שחורים בטבעות בקופסאות שימוריםאינם זיתים שחורים אלא זיתים מושחרים.

24. חסה, תירס – אינם מתעכלים בגוף.

25. לכל מי שחסר לו 12 B יש פיתרון: זרעוניפשתן כתושים טרי ו/או אגוזי קשיו.

26. פירה מומלץ להכין מתפוחי אדמה – בעליקליפה אדומה ולמעוך אותם במועך תפו"א כדי לא לשבור להם את המבנה העמילניובכך לגרום לפירה להיות נוזלי ומסטיק.

27. סוכרזית = רעל – לא להשתמש.

28. בכפית סוכר יש רק 13-16 קלוריות.

29. עצתהחודש: "תסתכלו מה אתם קונים ומה מכילים המוצרים – היוצרכנים נבונים ולא חלק מעדר"

30. מוצרי חלב רצוי לאחסן בחלק התחתון שלהמקרר – היכן שיותר קר.

31. ביצים: ישלשטוף ידיים לאחר כל נגיעה בביצים (זיכרו מהיכן הן מגיעות).

32. ביצים: איחסון במקרר עדיףתמיד בדלת, הרחק ממוצרים אחרים ואף פעם לא בקרטון של הסופר. אם אין אפשרותבדלת, הניחו בחלק העליון של המקרר, היכן שחם יותר והימנעו מקרבה של מוצריםאחרים, בעיקר לא בשר/עופות/דגים שעברו בישול.

33. ביצים: אין לשטוף אלא אםכן משתמשים בהן מיד.

0 תגובות
bottom of page