Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility נורית אילון הירש | חומוס ביתי
top of page

נורית אילון הירש | חומוס ביתי

עודכן: 31 במאי 2022

מתכון פשוט פשוט, הכנה בקלי קלות, ומלא מלא בריאות.

נורית מגלה לנו איך להכין חומוס ביתי שיעשיר כל ארוחה!




מתכון קליל, בריא, לא יקר והכי חשוב – טעים! לשבת וגם לימות השבוע לארוחת צהריים מפנקת .

רכיבים : חומוס – קילו טחינה – קופסא שלמה לימון – 1 שלם מלח – כפית מים – כמו כמות הטחינה

אופן ההכנה  :

משרים חומוס לילה שלם במים פושרים. לוקחים חופן מהחומוס ובודקים אם קיימת נגיעות של תולעים. מכניסים את החומוס הנקי לסיר הלחץ אשר בו ייעשה כל הבישול למשך 20 דקות (אם אין סיר לחץ הבישול נעשה זמן רב יותר באופן משמעותי). לאחר מכן מסננים את החומוס מהמים החמים, מוסיפים קופסת טחינה, כפית מלח, לימון  ומים – הכמות הנדרשת היא ככמות הטחינה. על מנת לקבל חומוס במרקם גס יותר – מוסיפים כמות קטנה יותר ועל מנת לקבל חומוס במרקם עדין יותר מוסיפים יותר טחינה, לוקחים מקל בלנדר ומערבבים את כל הרכיבים, ניתן להשאיר גרגירים שלמים למי שמעדיפה חומוס מסבחה  –  ניתן להכין חצי כמות  ואת שאר הגרגירים להכניס למקפיא ולשמור לפעם אחרת .

בתאבון !

תודה לנורית אילון הירש על המתכון המקסים.

0 תגובות
bottom of page