Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility דבורי גיתי יוסף- מזגן מן הטבע
top of page

דבורי גיתי יוסף- מזגן מן הטבע



מזגן מן הטבע


יש תחושה שימות הקיץ הופכים חמים משנה לשנה. אכן, קיים נתון של חור באוזון שגדל, וחושף אותנו לטמפרטורות גבוהות יותר, ולקרינת שמש מסוכנת יותר.

מרבית האנשים חשים פחות נוח בלחות החמה המאפיינת את מישור החוף, מזיעים ומתעייפים מהחום.

בימינו, כשמרבית הבתים, המכוניות, מקומות העבודה, וכל הקניונים ומבני הציבור נהנים ממיזוג אויר, אנו מוצאים עצמנו נכנסים ויוצאים כמה פעמים ביום מאקלים קר של מיזוג אויר, לאקלים חם מאד והביל בחוץ. השינוי התכוף הזה מקשה על יכולת ההסתגלות של הגוף לחום, וחושף אותנו בכל יציאה החוצה ל’שוק’ מחודש של אקלים חם.


יש אנשים שסובלים מהחום יותר מאחרים, וכל יציאה החוצה מסתיימת בנחלי זיעה, פנים אדומים, לעיתים כתמים אדומים על הפנים וחלקי העור החשופים לשמש, והרגשה כללית קשה.

אלה שמצבם מחמיר ממש בחום, יוגדרו על פי הרפואה הסינית כבעלי "חום פנימי". זהו אקלים פנימי של חום, שמוחמר במזג אויר חם. מאפיינים נוספים ל"חום פנימי" הינם: צימאון לשתיה קרה, מחפשים בדחיפות את המזגן הקרוב, עיניים אדומות, לשון אדומה, נטייה לכיבים ולעצירות, רעב מוגבר.

הרפואה הסינית גם מספקת מפתח לאיזון אותו חום פנימי דרך הבנת השפעת מזונות שונים על טמפרטורת הגוף. מי שסובל מ"חום פנימי", עשוי לחוות הקלה של ממש עם ההמלצות לעיל, ולאלה שסתם חם מידי בקיץ- יהוו ההמלצות טיפ להשגת ‘מיזוג אויר פנימי’ משופר.

חלק מההמלצות מתאימות לכולם, וחלקן מחולקות לפי סוגי הדם. אזכיר שבעלי סוגי דם שונים מגיבים לעיתים באופן שונה לאותו מזון, ומזון שטוב לאחד לא בהכרח טוב לשני. (ראו מאמרי הקודם באתר- ‘לחיות נכון לפי סוג הדם שלך’.


  1. ראשית חוכמה מומלץ להרבות בשתייה. זו תכלול מים, חליטת נענע קרה, ומיצי פירות וירקות מדוללים במים. לכל סוגי הדם- מיצי פירות מלימון, אשכוליות, שזיפים, תפוחים, אבטיח.

לסוגים A, B, AB– מיץ ירקות מחסה+מלפפון+סלרי. (רצוי מירקות אורגניים).

לסוגים O, AB– מיץ עגבניות.

לסוג B– מיץ תפוזים.


  1. לאכול שפע ירקות ופירות טריים לאורך היום. אין הגבלה על כמות הירקות.

לגבי פירות- נזכיר שלבעלי סוגים O, B מומלצים 3-5 פירות ביום;

לבעלי סוג AB מומלצים 3-6 פירות;

ולבעלי A מומלצים 3-4 פירות.

למי שהינם לא- מפרישים מכל סוגי הדם, מוטב לצמצם את צריכת הפירות ל- 1-3 פירות ביום בלבד.

&nbs p; הירקות המועילים ביותר למטרות קירור הגוף הינם:

אספרגוס, אצות, וירקות העלים הירוקים.

זה הזמן לסלט ירוק גדול (חסה, עלי בייבי, תרד טרי, עשבי תיבול טריים) כבסיס או כמלווה לארוחה.

כדי להפוך את הסלט לארוחה שלמה, אפשר להוסיף רכיבים כמו טונה, קוביות פטה כבשים, גרעיני דלעת קלופים, אגוזי מלך שבורים, תירס (A בלבד), רוטב טחינה (O, A), שמן זית, מיץ לימון. בתוספת פרוסת לחם כוסמין (לכולם), לחם חיטה נבוטה (לכולם), או שיפון (לסוגים O, A)

– זוהי ארוחה קלה, משביעה ו…מקררת.


  1. הדגנים והקטניות המומלצים לקיץ:

דוחן (לכולם), אמרנט (O, A, AB), גריסים (A, B, B), פולי מש (O, A),

טופו וסויה (O מפריש, A, AB).

בשלו אותם עם חופן אצות ים מיובשות (להשיג בבתי הטבע).

שלבו אותם בסלטים מבושלים קרים.


  1. המעיטו בתבלינים מחממים: זנגביל יבש, הל, חזרת, פלפל שחור, פלפלים חריפים, סחוג, טימין, קינמון, ציפורן.

כמו כן שימו לב שקפה מחמם. עדיף להימנע מקפה, או לשתות רק כשנמצאים בחדר ממוזג, ולא לפני יציאה החוצה.


  1. במה שנוגע לדרכי הכנת מזון, מומלץ לבשל מזון במים או לאדות, ולהימנע מטיגון, צלייה ואפייה- שמכניסות חום ויובש לגוף עם המזון.


  1. ‘משקה כלורופיל’ , הינו תוסף תזונה שהוא מוצר הדגל לקירור פנימי. כלורופיל הינו החומר הירוק המצוי בכל העלים בטבע, והוא מקרר מטבעו. הכלורופיל במשקה מופק מנבטי אלפלפה אורגניים, בתוספת שמן מנטה שמשפר את הטעם, מרענן ומשפר את ספיגת הכלורופיל במעיים.

על הדרך משיגים גם טיהור הדם, ותמיכה בכבד בניטרול רעלנים מהגוף.

המוצר כה יעיל שאפילו אנשים שעובדים בתנאי חום קשים כמו ליד תנורים במטבחים ומאפיות, מדווחים על הקלה בעומס החום.

בזכות ניטרול הרעלים, אפילו הזיעה משתנה מזיעה ריחנית חריפה לזיעה ניטרלית.

הוראות השימוש: לשמור את המשקה במקרר. כפית משקה כלורופיל בכוס מים – פעמיים ביום, או 2 כפיות כלורופיל בבקבוק מים ממנו שותים במשך היום.



*אין בהמלצות מעלה משום התוויה רפואית. המידע ניתן לידיעת הציבור, והשימוש בהמלצות הוא באחריות המשתמשים


לשאלות, הערות ובקשות, נא לשלוח מייל לדבורי גתי-יוסף, dvory@013.net


דבורי גתי- יוסף

נטורופתית בכירה ומנחת קבוצות – התמחות ברפואת גופנפש, תוספי תזונה, ותזונה לפי סוג הדם.


תואר ראשון במדעי הטבע, תואר שני בהנחיית קבוצות בשילוב אומנויות.

מדורגת בין 7 הנטורופתים הטובים בארץ, במוסף "הכי טובים" של מעריב (2004 ואילך).

מרצה במגמת הנטורופתיה: פילוסופיות בריפוי טבעי, רפואת גופנפש, תזונה לפי סוג הדם ב’קמפוס ברושים’ (אוניברסיטת ת"א) ובמכללת וינגייט.

עורכת מדעית של סדרת ספרי "אכול נכון לפי סוג הדם שלך" בהוצאת מודן.

מנהלת מקצועית של ‘המרכז הישראלי לבריאות ותזונה לפי סוג הדם’.

מנחת סדנאות "לחיות נכון לפי סוג הדם שלך" ; סדנאות "הרזיה הוליסטית" לנשים; סדנאות העצמה אישית ועסקית עם NSP

בעלת קליניקה לריפוי טבעי ברמת גן

0 תגובות
bottom of page