תבשיל קינואה עם בטטות ועגבניות (ללא גלוטן…)
קינואה ידועה כדגן בריא מאד, שאינו מכיל גלוטן. אני אוהבת להכין אותה בסיר אחד עם הירקות ולקבל קינואה משודרגת וטעימה.
איך מכינים:
לטגן עם 3 כפות שמן בסיר:
1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות.
להוסיף כף מלח.
כשהירקות מוכנים לאכילה, להוציא חצי מהכמו לקערה בצד ולשמור.
להוסיף 2.5 וחצי כוסות קינואה (אפשר להשרת אותה כמה שעות במים לפני כן ואז הערך התזונתי שלה עולה).
לערבב.
להוסיף כף כורכום וכף מלח.
להוסיף 5 כוסות מים ולכסות.
לבשל כ-25 דקות. בהתחלה על גבוהה ואח”כ על אש נמוכה.
בסוף, להחזיר את הירקות שהוצאנו בהתחלה.
לשובע בשמחה!
Comments