Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
top of page
Roni Ayalon

שם הקוד: אשה | Ynet יהדות


– “אתר האינטרנט אשירה, שלום”. – “שלום”, קול סופרן גבוה מגיח מהצד השני של הקו, “הייתי רוצה לגלוש באתר, אוכל לקבל קוד סודי?”. – “ודאי, נשמח לחלוק איתך תכנים נשיים, רק אנא אל תעבירי את הקוד לבעלך”.

כך ודאי נשמעת שיחה טיפוסית למוקד הטלפוני של אתר האינטרנט החדש “אשירה“, המיוחד לנשים בלבד. גולשת שמקלידה את הקוד, מקבלת גישה לכל תכני האתר – הכוללים גם שירת נשים, הרצאות מאת רבניות, פורומים בנושאים כגון הריון ולידה ועוד.




האתר החדש, מבית היוצר של מרכז “שורשים”, מהווה במה להעלאת תכנים של נשים יוצרות – וכולן מוזמנות להציג בו טקסטים, שירים, הצגות, מופעים וכל יצירה אחרת שהוציאו תחת ידן. חלק מהיצירות פתוחות לכל גולש, ואולם בשירים או מאמרים בעלי אופי נשי במיוחד – ניתן לצפות רק באמצעות הקוד האישי.

השיר שמוצג לעיל הוא קליפ שנשלח לאתר על ידי רמה בורשטיין, יוצרת בתחום הקולנוע והווידאו. הקליפ מתאר את חיי הקהילה שאליה היא שייכת – קהילת הרב אויירבך בתל אביב – מנקודת ראותה, והוא הותר להשמעה גם לגברים מאחר שמדובר בשירה של כמה נשים יחד, ואי-אפשר לזהות קול ספציפי.

רעיונות מהסיירת

מאחורי האתר עומדים רוני איילון, דוגמן צמרת לשעבר ויוצא סיירת מטכ”ל, ואשתו עו”ד נורית איילון הירש, בעלי תשובה שמנהלים כבר שבע שנים את מרכז “שורשים” לצמיחה רוחנית מחודשת, המציע הרצאות מגוונות של רוחניות בניחוח חסידות.

“כל אישה שרוצה לגלוש באתר מתקשרת אלינו, אנו מזהים שמדובר באישה – והיא ומקבלת קוד סודי. הקוד מוחלף פעם בכמה שבועות”, מסביר איילון, ואשתו מוסיפה: “הרעיון להחליף את הקוד אחת לכמה זמן הוא של רוני. זה סוג של מנגנון להפוך את זה ליותר חסוי, כנראה שאריות עוד מהתקופה בסיירת מטכ”ל”.

ואיך תוכלו לוודא שאכן נכנסות עם הקוד רק נשים?

“אנחנו פונים פה למקום של אמון בין אישה לאישה”, אומרת נורית. “אנחנו מבקשות אחת מהשנייה לא לחשוף את הקוד ואני סומכת עליהן. נשים חילוניות מספרות לי שהבעל שלהן נורא רצה לצפות, אך הן לא הרשו לו, יש איזו אתיקה חברית בין כולן”

האתר נועד לנשים דתיות, או לנשים בכלל?

“הרעיון הוא להקים קהילה נשית – מעבר לפלגים וזרמים, עם תכנים שמעניינים רק אותנו, הנשים. לפני שחזרתי בתשובה הייתי עורכת דין שמאלנית ופמיניסטית הפועלת למען זכויות נשים, וכנראה שעדיין יש לי את זה. ישנן כיום הרבה בעלות תשובה יוצרות, זמרות, שחקניות וכדומה, שכבר אין להן אפשרות לחשוף את עצמן בפני גברים, והאתר בעצם הוא הבמה שלהן, לבטא ולהתבטא

יש להן מה להגיד

“חשוב שנשים לא תרגשנה שבגלל שהן חזרו בתשובה, הן צריכות לסגור את הראש והפה והידיים, חשוב שימשיכו ליצור

ולהשפיע. בגלל שזה אתר לנשים בלבד וגברים לא גולשים בו, נשים חשות בו בטוחות יותר”.

אחד החידושים הגדולים שבאתר, המתאפשר בזכות מנגנון הקוד הסודי, הוא היכולת לצפות בנשים שמרצות או מופיעות – כמו למשל ברבנית רבת הקסם ימימה מזרחי – ולא רק לשמוע את קולן, מה שהיה עד כה באינטרנט.

“אשירה” אמנם נמצא באוויר רק שבועות מספר, אך כבר הצליח לגייס לשורתו קהילת גולשות ענפה. “אנחנו מקבלים עשרות מיילים, ובין 200 ל-300 שיחות טלפון ביום מנשים שרוצות להצטרף או לפרגן”, מספרת איילון. “האתר מתמלא כל הזמן רק בחומר מקורי שנשים שולחות אלינו, וחוץ מדבר העורכת אני לא כותבת כלום. נוצר פתח שדרכו נשים יכולות לבטא את עצמן, לחזק ולהתחזק – ומסתבר שיש לנשים הרבה מה להגיד”.


0 תגובות

Comments


bottom of page