פירה דוחן | ג’סיקה הלפרין



פירה דוחן

מתכון בריא מאוד, בעל השפעות טובות לסובלים מדלקות, מאזן את מערכת העיכול

רכיבים : דוחן בצל שורש פטרוזיליה/ סלרי מים מלח ים אטלנטי פלפל שחור

אופן ההכנה :

את הדוחן יש לברור טוב לפני ההשריה ולשטוף מספר פעמים – מומלץ שטיפה עד לקבלת מים נקיים. משרים את הדוחן לילה שלם ומסננים. לאחר מכן חותכים בצל, שורש פטרוזיליה\סלרי על פי הטעם האישי, ניתן לטחון במג’מיקס. מוסיפים מלח ים אטלנטי, פלפל, ואת המים יש להוסיף לפי העדפה – לקבלת מרקם גס יותר יש להוסיף כוס וחצי מים על כוס דוחן, ולקבלת מרקם הדומה לפירה, יש להוסיף 2 כוסות מים על כוס דוחן. שמים הכול בסיר לחץ – מי שאין לה סיר לחץ יכולה להשתמש בסיר גדול ולאטום אותו היטב, להשאיר את הדוחן על הגז חצי שעה ולערבב מידי פעם. לאחר חצי שעה ניתן לאכילה כדוחן או כפירה, לפירה ניתן להוסיף כוסברה שום ותבלינים על פי טעם .

בתאבון !

תודה לג’סיקה הלפרין המדהימה על המתכון המרפא והמחמם .

#פירהדוחן #גסיקההלפרין #בישוליםמתכונים

0 תגובות