חיפוש

פורים – יין ובונבוניירה – לא עוד פעם | חדוה שטרנברג

מי לא אוהב את פורים? הילדים מתחפשים כל אחד כאוות נפשו. המבוגרים – יש כאלה המתחפשים ויש כאלה המעדיפים לצלם את המחופשים.

בין מצוות הפורים יש את משלוח המנות. מצווה זו אהובה עליי במיוחד. אם יש אנשים שמשקיעים בתחפושות, שיהיו מקוריות, יצירתיות, מושקעות ויפות ואני בעד, ובגדול. אני אוהבת להשקיע במשלוחי מנות. הנה כמה רעיונות מקוריים למשלוחי מנות כאילו היו תחפושות חדשות…

נהוג לתת 2 מאכלים שונים במשלוח. יש אנשים שרוצים לצאת ידי חובה ואין את הזמן/הכוח/הכסף/הידע להשקיע ולכן נותנים בקבוק יין ובונבוניירה. זה מקסים. זה יכול להיות מושקע עם יין ממש איכותי ושוקולדים הכי שווים. אבל באיזשהו שלב זה נמאס. כל שנה לקבל אותו דבר, אין לך את ההנאה בקבלת המשלוח והתחושה שעוברת עם היין והשוקולד היא “הם רצו לצאת ידי חובה”.

ישנה הבדיחה הידועה, שאדם סימן סימן כלשהו בבונבוניירה ונתן אותה בסבב המשלוחים. בערבו של יום קיבל אותה בחזרה…. ממשלוח אחר.

והשנה אני רוצה להציע משהו מקורי יותר, יצירתי יותר והכי חשוב בריא יותר!!!

לשוחרי המתוק: * אפשר להכין פלטת פירות מסוגים שונים. אפשר לשלב פירות העונה עם פירות מיובשים בקישוט אגוזים/שקדים שונים. זה נראה צבעוני וססגוני. זה יכול לשמש כנשנוש במשך היום או כמנה ראשונה יוקרתית.

* להכין שיק פירות: צירופים: 1 בננה 1-2 תמרים כף שקדיה/5-7 שקדים 1 כוס מים לערבב הכל בבלנדר. וזה טעים טעים…. ליד אפשר להכין צלחת של אגוזים/פירות או כל דבר אחר. כמובן שאפשר לשלב טעמים שונים בשייק פירות ולהיות סופר יצירתיים….

* סלט פירות חתוך יפה. מוגש בכלי יפה שהכלי עצמו גם הוא מתנה…

* כדורי “שוקולד” מתמרים: 300 ג’ תמרים מגולענים 200 ג’ אורז מלא תפוח/קינואה תפוחה/שקדים/אגוזים טחונים אפשר בנוסף לאורז להוסיף גם שקדים/אגוזים טחונים. אם יוצא “דחוס” מדי אפשר להוסיף 1-2 כפות שמן אגוזים/חמניות מכבישה קרה 2-3 כפות סילאן (דבש תמרים) טבעי ללא תוספת סוכר. מכינים קערת מים לידינו וצרים עיגולים של התמרים. טובלים בקוקוס אפשר להחזיק במקרר או במקפיא.

וכמובן שאפשר להכין מיצי פירות כמו מיץ גזר/מיץ תפוזים או שילוב ביניהם (טעים ביותר ומומלץ!!!) מיץ מתפו”ע ואגסים ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה שלכם.

לשוחרי המלוח/פיקנטי: נהוג לאכול בפורים מאכלים שעשויים מזרעונים או מאכלים ממולאים “שמחביאים” בתוכם כל מיני דברים טובים כמו: קרעפאלך (=כיסוני בשר ביידיש), כרוב ממולא, וכמובן אוזני המן…

בתור זרעונים אפשר להכין חומוס גרעינים המכונה “ארבעס”. משרים גרעיני חומוס למשך 12 שעות שופכים את המים ומשרים לעוד 12 שעות משאירים להנבטה קצרה ומבשלים במים (רצוי בסיר לחץ בטיחותי!!!) עם קצת מלח עד שהחומוס רך. (בסיר רגיל זמן בישול יכול להגיע ל3-4 שעות). כשהחומוס מוכן מפזרים אותו על משטח עם מגבת יבשה כדי שתספוג את הנוזלים ומטבלים בקצת מלח ופלפל שחור. אפשר להגיש טרי. אפשר להקפיא ולהפשיר מבעוד מועד. לאוהבי החומוס – כדאי להשאיר כמות בצד להכנת ממרח חומוס בייתי.

ממולאים – אפשר להכין מילוי לא בשרי ולהחליף את הבשר באורז/סויה בשילוב צנוברים.

אפשר להכין ארוחת בוקר שווה: לחמניות מקמח מלא בתוספת סלט ישראלי קצוץ וצלוחית טחינה. רוב האנשים בפורים לא באמת אוכלים עד סעודת פורים אלא מנשנשים את משלוחי המנות שקיבלו (הבונבוניירות….- זוכרים?) uברגע שמקבלים ארוחה כזו זה רווח נקי עבורם.

השילובים והאפשרויות הם אין-סופיים. אפשר להחליט שמכינים סלט מושקע וכך מקלים על בעלת הבית בהכנת הסעודה.

כך הופכים את המשלוח למשהו יותר אישי, יותר מושקע, מרענן, טעים, ואף בריא. פורים שמח. חדוה שטרנברג, הומאופטית.

0 תגובות