על תהליכים בחיים
או: מתכון לאוזני המן
אכן, ימי הפורים כבר מאחורינו, אולם המתכון הבא לאוזני המן הינו המלצה אישית לסדנא מלמדת ומגבשת שניתן לקיים בבית, בכל מטבח, בתנאי שהלב פתוח לקלוט את המתרחש, והראש לא מודאג מהליכלוך שישאר בסיומה במטבח.
בימים עברו לא היתה ברירה, מי שרצה לאכול בפורים אוזני המן היה צריך לטרוח ולעבוד. בימינו, כשהאינסטנט והמיקרוגל מאפשרים לנו "לבשל" ארוחת גורמה בחמש דקות, הבחירה להתאמץ וליצור בתהליכים צריכה להיות בחירה מודעת. הבחירה במה שבריא יותר ונכון יותר היא בחירה שמעניקה משמעות לחיים. לקראת חג הגאולה המתקרב, אפשר לשאוב כוחות מהמילים "עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה", לקחת נשימה עמוקה ולהזכר שגם הטבע וגם גוף האדם עוברים משלב לשלב על ידי תהליך איטי ומורכב.
הרפואה האלטרנטיבית מתבוננת על גוף האדם כמכלול של גוף ונפש, אשר תהליכים המתרחשים בו משפיעים על המכלול כולו. בשל זאת הריפוי האלטרנטיבי אינו יכול להתבצע על ידי פעולה אחת קטנה המבטלת את תסמיני המחלה. בליעת אקמול אמנם מורידה את החום, מעלימה את כאב הראש ומאפשרת להמשיך לעבוד, אולם בפועל היא איננה מביאה לריפוי אמיתי ושורשי. הבעיה שנפתרה באמצעות האקמול תחזור שוב, ובפעם הבאה היא תהיה חמורה יותר, וקשה יותר לאיתור ולטיפול. הטיפול בעזרת הרפואה האלטרנטיבית נמשך על פני סדרה של מפגשים, כך שמתאפשר למצוא את מקור הבעיה, להתמודד איתה ולעקור אותה מן השורש. מכיוון שהטיפול האלטרנטיבי כל כך עמוק, בדרך כלל ריפוי במישור אחד, יביא למזור במישורים נוספים ובבעיות נוספות.
בתענית אסתר ישבתי עם ילדי סביב שולחן המטבח, ויצרנו שלב אחרי שלב אוזני המן, כל אחד כפי יכולתו נטל חלק במשימה, אחד פיצח אגוזים, שני רידד את הבצק ושלישי ישב ורק ליקק… יכולתי לקנות אוזני המן במאפיה ולחסוך את שעות הבוקר בהן עמלנו על הכנתם, אולם את הלימוד על עצם התהליך ואת הפנמת הדבר לא הייתי מוצאת בשום מכולת.
המצרכים לאוזני המן בריאים וטעימים:
4 כוסות קמח מלא
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
3/4 מים
2 ביצים
כוס סוכר חום
סוכר וניל
עבור המלית: 300 גרם תמרים מזן מג’הול מגולענים
100 גרם אגוזים
אופן ההכנה: מערבבים בקערה את כל החומרים, עד שנוצר בצק רך וחלק. אם הבצק דביק ניתן להוסיף עוד קמח, ומאידך אם הבצק לא גמיש מספיק ניתן להוסיף עוד מים. את הבצק יש להכניס למקרר למשך חצי שעה. להכנת המלית יש לטחון את התמרים ואת האגוזים. לאחר שמוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים אותו לארבעה חלקים. כל חלק מרדדים לעלה בעובי של חצי ס"מ ויוצרים בו צורות עגולות בעזרת כוס. מניחים באמצע כל עיגול כפית מהמלית, וסוגרים אותו בצורת אוזן המן. אפשר להבריש את העוגיות בביצה טרופה. אופים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות, או עד שהעוגיות זהובות.
כדי להפנים את עניין התהליכים, מומלץ לא לחפף, ולעבור את כל השלבים: קילוף האגוזים ושבירתם, הוצאת הגלעינים מהתמרים וטחינתם, ניפוי הקמח בנפה ידנית ולישת הבצק ביד. תטעמו את ההבדל!
המתכון המוצלח נלקח מספרה המומלץ של אביגיל מייזליק, אפיה בריאה.
תמר צרור מחצר הגפן, מרכז הוליסטי לבריאות האשה, 050-7626172
Comments