חיפוש

עוף ברוטב חריף-מתוק

עודכן: 18 בפבר׳ 2021


עוף ברוטב חריף-מתוק


כמויותל- 4-5 סועדים.

החומרים:

עוףבינוני

1בצל גדול

3כפות ריבה (כל ריבה מתאימה, רצוי באיכות טובה)

3כפות רוטב וורצ’סטר או רוטב סויה

4-5שיני שום כתושות

2כפות אבקת מרק עוף

שמןלטיגון

מלח,פלפל

אופןההכנה:

מחממיםאת השמן בסיר גדול ושטוח, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.

מוסיפיםאת השום הכתוש ומטגנים עוד כמה דקות

מוסיפיםאת הריבה, הרוטב ושתי כוסות של מרק עוף מאבקה.

מחלקיםאת העוף ל-שמונה חלקים (המקפידים יורידו את העור) ומוסיפים אותו לסיר. מביאיםלרתיחה וממשיכים לבשל מכוסה על אש קטנה כשעה. במהלך הבישול כדאי לערבב מדי פעםולהוסיף מים במידת הצורך.

וריאציות:

*לפחות עצלנים – ניתן לטגן את העוף תחילה, להוציא מהסיר ולהחזיר לבישול לאחר שהרוטב כבר מוכן

*אפשר להוסיף תפוחי אדמה בחצי השעה האחרונה של הבישול.

*לאוהבי החריפות, אפשר להוסיף לרוטב כף קטשופ חריף

*לאוהבי המתיקות, אפשר להוסיף פירות יבשים – צימוקים, שזיפים משמש

0 תגובות