עוף ברוטב חריף-מתוק
כמויותל- 4-5 סועדים.
החומרים:
עוףבינוני
1בצל גדול
3כפות ריבה (כל ריבה מתאימה, רצוי באיכות טובה)
3כפות רוטב וורצ’סטר או רוטב סויה
4-5שיני שום כתושות
2כפות אבקת מרק עוף
שמןלטיגון
מלח,פלפל
אופןההכנה:
מחממיםאת השמן בסיר גדול ושטוח, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.
מוסיפיםאת השום הכתוש ומטגנים עוד כמה דקות
מוסיפיםאת הריבה, הרוטב ושתי כוסות של מרק עוף מאבקה.
מחלקיםאת העוף ל-שמונה חלקים (המקפידים יורידו את העור) ומוסיפים אותו לסיר. מביאיםלרתיחה וממשיכים לבשל מכוסה על אש קטנה כשעה. במהלך הבישול כדאי לערבב מדי פעםולהוסיף מים במידת הצורך.
וריאציות:
*לפחות עצלנים – ניתן לטגן את העוף תחילה, להוציא מהסיר ולהחזיר לבישול לאחר שהרוטב כבר מוכן
*אפשר להוסיף תפוחי אדמה בחצי השעה האחרונה של הבישול.
*לאוהבי החריפות, אפשר להוסיף לרוטב כף קטשופ חריף
*לאוהבי המתיקות, אפשר להוסיף פירות יבשים – צימוקים, שזיפים משמש
Comments