בחורף רוב הזמן האף שלנו ושל ילדנו מטפטף, ישנן תרופות רבות להקלה על גודש וטיפול לצינון, אך ה-FDA האמריקאי קבע שתרופות אלו עלולות להזיק. מלבד זאת ישנן תופעות (חום,שיעול וכדו’) שעוזרות לגוף שלנו להתמודד מול מזהמים וירוסים וחידקים שונים.
צילום: freepik
אז הנה לפניכם חמש חלופות טבעיות להקלה במצבי התקררות:
1. מנוחה – ההיגיון מחייב מנוחה, כאשר הגוף נמצא במנוחה הוא מפנה את מירב כוחותיו והוצאת האנרגיה על הלחימה בחיידקים/הווירוסים וחיזוק מערכת החיסון.
2. שתייה של מים ותה צמחים – שתייה חשובה ביותר לצורך שמירה על לחות ושלמות הרקמות. הגנה על הרקמות מונעת ממחוללי המחלה לחדור לגוף. שתייה מאפשרת לגוף להחלים מהמחלה במקום להתמקד בעיכול המזון. בנוסף, השתייה מונעת איבוד נוזלים מהגוף (כאשר לילד יש חום גבוה). בנוסף לכך שתיית כוס מים כל שעה תעזור לדלל את הליחה והנזלת ולמנוע/להפחית את צמיגותם.
• אם הילד סובל מכאבי גרון – ניתן להכין חליטת אזוב (מהעלים/פרחים), העלים שלו ארומטיים ובעלי תכונות מכייחות. שלא בצורת חליטה – השימוש בו יעיל לטיפול בשיעול וכאבי גרון, אך הוא די מר. לכן אפשר להוסיף מעט דבש או מיץ תפוזים להוספת ויטמיןC ולשיפור הטעם.
איך מכינים?
מוסיפים חצי כפית (עלים או פרחים) מצמח האזוב לתוך כוס מים רותחים. מכסים את הכוס, להמתין כ-15 דקות ולאחר מכן לסנן ולשתות. אם הילד לא מעוניין בחליטת צמחים, אפשר לגרגר כוס מים חמימים יחד עם כף מלח וטיפות מיץ לימון אחדות כל שעתיים.
הערה: אין לתת דבש לילד מתחת לגיל שנה.
• אם הילד סובל משיעול – ניתן להכין חליטה מצמח אחד או מכמה צמחים ביחד. צמח האזוב המכייח והמרגיע, יחד עם צמח הנטופית (אלטאה), המיועד יותר לשיעול יבש וכואב וכן עלי קורנית המתפקדים כנוגדי זיהום ומקלים על שיעול יבש וכואב. (את הכנת החליטה מכינים כמו החליטה הקודמת)
• חליטה נוספת המתאימה להתקררות: ניתן לערבב כמויות שוות של פרחי סמבוק שחור, אכילאה ומנטה. להן יש להוסיף קינמון על מנת לחמם ולהרגיע וחתיכת שורש ג’ינג’ר קטן וטרי לצורך חימום נוסף.
הערה: אם הילד סובל מחום גבוה, אין להוסיף ג’ינג’ר וקינמון, מאחר והם עשויים להעלות את חום גופו.
3. אכילת מרק עוף – למרק עוף יש תכונות אנטי דלקתיות ולכן הוא טוב במצב של התקררות.
4. תזונה – מומלץ להרבות בפירות המכילים ויטמין C וכן ירקות מאודים שגם הם ניתנים לעיכול קל יותר. גם מיצי ירקות מדוללים במים יטיבו עם המחלה. רצוי להימנע מחלב ומוצרי חלב, במבה, מוצרים המכילים קופאין (קולה, שוקו, קפה, שוקולד, תה) מזון מטוגן ודברים המכילים הרבה סוכר (עוגיות, ,קוראסונים, בורקסים ודומיהם) כיוון שהם מחלישים את יכולת מערכת החיסון להילחם במזהמים ובוירוסים השונים). כמו כן, מומלץ לא להגזים בשתיית מיצי פירות, במיוחד מיץ תפוזים – מיץ זה מכיל הרבה יותר סוכר מאשר ויטמין C ולכן מומלץל דלל אותו.
5. שימוש בשמנים אתרים בזמן התקררות – השימוש הוא באמצעות טפטוף מספר טיפות במכשיר אדים, במבער, או הכנסת מספר טיפות לתוך אמבטיה עם מים חמימים.
לשמן האתרי לבנדר יש תכונות המעודדות את מערכת החיסון. כמו כן הוא מרגיע אם להתקררות נלווה שיעול.
שמן אתרי אקליפטוס ומנטה מקלים על גודש האופייני להתקררות. (לפעוטות יש להשתמש באקליפטוס מזן רדיאטה)
שמן אתרי מליסה ושמן עץ התה יעילים כנגד וירוסים שונים.
מתכון לג’ל טבעי למריחה על החזה שיעזור בפתיחת דרכי הנשימה:
50 גרם ג’ל טבעי. 1 כף עלי לבנדר יבשים. 4 טיפות שמן אתרי אקליפטוס. 4 טיפות שמן אתרי לבנדר.
יש להמיס את הג’ל בתוך כלי, לבחוש את התערובת יחד עם הלבנדר ולחמם במשך כחצי שעה. יש לסנן את הנוזלים דרך גאזה עדינה ולצנן. להוסיף את השמנים האתריים, ליצוק לתוך צלוחית ולהמתין עד שהפורמולה מתייצבת. הלבנדר והאקליפטוס מנקים את דרכי הנשימה. יש לעסות את החזה לפני השינה. ניתן לקחת את התערובת הזו ולהמיסה בתוך כלי אשר יהיה נתון בעוד כלי עם מים חמימים ולנשום את האדים עם מגבת מעל הראש. (ניתן להזמין את הג’ל בפרטים הנ”ל)
איחולי חורף נעים ובריא, חגית .
המאמר נכתב ע”י חגית אוחיון N.Dנטורופטית מוסמכת ומטפלת בשיאצו.
Comments