Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
top of page

מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות | סנדרה בן דוד

עודכן: 30 במאי 2022



מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות | סנדרה בן דוד

מתכון קל ופשוט לכבוד שבת קודש שיביא עימו ניחוחות טובים.

מרכיבים 1 קילו  עגבניות גמבה 1 פלפל צהוב עלי מנגולד (סלק) שמן זית סלרי (כרפס) 8,9 שיני שום עגבניות שרי 1 פלפל חריף ירוק 2 פלפל אדום קטן חריף 4 כפות חומוס מושרה דג טחון – חצי קילו סלמון , חצי קילו לוקוס (אפשר גם כל דג טחון אחר) 2 בצל כוסברה זעפן פלפל שחור 2 כפות מלח  כפית כמון גרגירי כוסברה 1 ביצה 1 כפית סוכר כורכום לימון כבוש

אופן ההכנה

מניחים עגבניות שטופות על גבי מגש עם נייר אפייה. מכניסים למספר דקות לתנור על חום בינוני – בין 200-180, בינתיים מחממים שמן זית בכמות נדיבה בסיר שבו מכינים את הרוטב  לקציצות. לאחר שמוציאים את העגבניות מהתנור, מקלפים מהם את הקליפה, וחותכים אותם לחתיכות בינוניות ומניחים בקערה בצד. חותכים את הגמבה והפלפל הצהוב ושמים בשמן שזה עתה חומם, לאחר מכן מנקים את הפלפל הירוק החריף מהגרעינים, חותכים ומניחים למחבת.

חותכים עלי מנגולד (עלי סלק) לגודל בינוני, מכניסים לסיר עם גבעולי סלרי, את עלי הסלרי שמים בצד. חותכים 2 פלפלים אדומים חריפים ואת שיני השום ומכניסים לסיר יחד עם הפלפלים והעגבניות שנחתכו קודם. מוסיפים עגבניות שרי, גרגירי חומוס, גרגירי כוסברה, זעפרן, כפית מלח, פלפל שחור, ומשאירים להתבשל.

לוקחים 2 בצלים ומגרדים בפומפייה, את השאריות מכניסים לסיר. מוסיפים את הבצל לתערובת הדגים (של הלוקוס והסלמון), חותכים כוסברה, עלי סלרי ,מוסיפים ביצה , כפית כורכום ומערבבים. מרטיבים את הידיים ולוקחים כמות נדיבה מהדג ומכינים קציצות. מכניסים לרוטב ומכסים לעשר דקות על אש נמוכה.

למתכונים נוספים של סנדרה בן דוד לחצי כאן>> למתכונים נוספים באתר אשירה לחצי כאן>>

Comments


bottom of page