Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility “טיפ טופ” – גולדי לייף
top of page

“טיפ טופ” – גולדי לייף

עודכן: 18 בפבר׳ 2021

בס”ד


טיפ טופ

מאת גולדי לייף (goodonly@ccc.net.il / 0504105835) פסח הוא חג של זיכרונות וחוויות, מי לא זוכר את הרי תפוחי האדמה שקילפנו כילדים? את הבדיחות שכל אחד מהאחים נידב שם? ואיך אפשר לשכוח את הריבה ההיא שעד היום לא התבשלה? והאש מהכיריים הזמניות שהתפשטה בליל החג? פסח הוא חג עתיק וגם חג הטיפ. ריכזנו כמה לפניכם, מוזמנים להעתיק. נקיון כללי במטבח: לפני הכנת ארוחה וקילופים יש להניח על השיש שקית אשפה או מפת ניילון ח.פ. ובסיום העבודה צוררים אותה עם התכולה היישר לפח. את הניירות שמצפים את הארונות בפסח, רצוי להשאיר לכל השנה, הם סופגים לחות ולכלוך, ובערב פסח הבא הניקוי יהיה קל יותר, פשוט לשלוף, לנער ולהעביר מטלית ולהכניס נייר חדש! תפוחי אדמה: למניעת הנבטה (צמיחה ירוקה) של תפו”א יש לאחסנם ליד תפח עץ במקום מאוורר. לא בקירור! שהות עם בצל מעודדת הנבטה. קילוף תפו”א קל יותר אחרי שהם מבושלים, הקליפה נמשכת בקלות (עצה זו אינה מתאימה לכל מנהגי ישראל המקודשים). את הקליפות הטריות ניתן לשים בכלי קטן במקרר, הן תספוגנה נהדר את הריחות. צ’יפס: לצ’יפס פריך וטעים במיוחד-יש להקפיא את תפוחי האדמה לפני השימוש. או להכניס את הרצועות למי קרח עם מלח, יש להוציא, לנגב ולהכניס מיד לשמן. צ’יפס דל שומן-להוסיף כף חומץ לשמן. תפו”א-מניעת השחרה: בהכנת כמות גדולה מראש, לקלף ולא לשטוף מיד, אלא לפני השימוש. לחלוט במים רותחים אחרי הקילוף.(לא להרתיח יחד, אלא לשפוך אחרי ההרתחה). השחרה מצויה יותר אחרי הריסוק, לכן ניתן לערבב קודם את כל מרכיבי הפשטידה ואז להכין את תפו”א. בתבנית חד פעמית תופעת ההשחרה פחות מצויה. בננות: להבשלה מהירה, יש להפריד את הבננות אחת מהשנייה. הילדים לא אוהבים את החוטים? קלפו את הבננה מלמטה כלפי מעלה. שמן בטיגון: למניעת שריפה מהירה של השמן, הכניסו למחבת פרוסת גזר. בטיגון קציצות בשר ניתן להוסיף לשמן במחבת כף מים, כך השמן נספג פחות בקציצות. ביצים: לאחסן כשהחלק הצר כלפי מטה-הטריות נשמרת זמן רב יותר. קילוף ביצים: אם יש קושי האשמה היא לא בבעלת הכרבולת אלה במשווק… בימים טריות קלות יותר לקילוף. כמות נכבדה של מלח תקל על הקילוף. אחרי הבישול יש להמתין 5 דקות ואז לקלף או להכניס למי קרח למס’ דקות ואח”כ לקלף. מיץ תפוזים: בהכנת מיץ מתפוזים ללא גרעינים במקום לעמול בסחיטה ידנית, ניתן להכניס לבלנדר את הכדורים המקולפים ולקבל מיץ במרקם אחיד וסמיך. > אבוקדו: אבוקדו קשה ניתן לקלף במקלף. אבוקדו רך-יש לחתוך ל-2 ולהוציא את תוכנו בכף. פסח כשר ושמח!

0 תגובות
bottom of page