מתכון לסופגניות | נורית אילון הירש
בחנוכה אני מתגוררת במטבח… המתכון האהוב על כולם הוא המתכון של הסופגניות שלמדתי מרינה- הגננת הכי מתוקה ואימהית בעולם.
1 ק”ג קמח (אני משתמשת ברובינפלד 80% מלא) 2.5 כפות שמרים יבשים 1 כפית מלח 1/2 כוס סוכר 3 כפות ברנדי 3 כפות מיץ לימון 3 ביצים 1.5 כוסות מים פושרים 100 גר’ שמן קנולה
מערבבים את כל החומרים יחד ומתפיחים. מגלגלים כדורים בידיים (בלי לרדד! כ- 30 כדורים) ומתפיחים את הכדורים שוב. טיגון בשמן עמוק – כמה שיותר שמן כך נספג פחות בסופגניות. עוד טיפ- להכניס חתיכת גזר חי לשמן- מאט את שריפת וחמצון השמן להבה בינונית, מכסה סגור, הופכים צד אחרי כדקה שוב סוגרים מכסה, טיגון מהיר מוציאים, מכניסים ריבה איכשהו… מפזרים אבקת סוכר, מברכים ואוכלים מול הנרות הללו…
חנוכה שמח, מלא ניסים!
Comments