חיפוש

חיסול חמץ – אז מה אוכלים? | חדוה שטרנברג | הומאופטית

חיסול חמץ – אז מה אוכלים? | חדוה שטרנברג | הומאופטית

חיסול חמץ

כשמתחילים הנקיונות, יש כאלה שכבר לא משקיעות בארוחת הצהריים…

מתחילים באיזשהו שלב לקנות פלאפל/פיצה הביתה במקום לבשל…

אני רוצה להציע “חיסול חמץ” שגם יהיה בריא… (ולו באופן יחסי…)

להתחיל כל יום לבשל משהו “מערימת החמץ” כשהסדר הוא מהחמץ לכיוון הקטניות.

“שיכנוזית” פולניה כמוני לא אוכלת קטניות בפסח… אבל זה לא חמץ!

אז:

1. לבשל דגן וליד זה להכין סלט ירקות גדול ו/או ירקות מאודים/מבושלים…


חיסול חמץ

2. נשאר לך הרבה לחם במקפיא?

אפשר לקנות ממרחים שווים כמו: ממרח אבקת חרובים בטעם שוקולד, חמאת בוטנים טבעית,

צריך לגמור גם את הקופסת טחינה גולמית שאני רואה שיש לך שם בארון בצד….

אבוקדו, חומוס, בצירוף של סלט ירקות גדול…..

3. נשאר לך המון קוואקר? תעשי גראנולה עם כל השארית שנשארו: אגוזים, שקדים, גרעינים… מה שיש לך בבית

אפשר לחתוך פירות טריים ולהוסיף על זה את הגראנולה ומי שאוכלת מוצרי חלב אפשר להוסיף יוגורט עיזים טוב והנה עוד ארוחה.

4. אפשר את הגראנולה + חלב…. במקום קורנפלקס (הרי לא תיקני עכשיו חבילה של 750 ג’ נכון?)


חיסול חמץ

אני הרי מכירה אותך…. עכשיו, “בגלל פסח” המטבח לא מתפקד כמו שצריך וכולם חוטפים נשנוש פה ושם

הנשנושים האלה עולים לך ביוקר אחרי החג ואז כמובן ש”חג הפסח” ו”המצות” אשמים……

בנוסף זה גם עולה כסף… כל פעם לקנות ארוחה מוכנה….

5. לאפות תפוח-אדמה שלם עם הקליפה…. כמו בל”ג בעומר רק בלי הפחם של המדורה (ביננו? זה אולי פחות טעים אבל יותר

נקי?!) אופים על חום נמוך של 150-170 מעלות למשך שעה-שעה וחצי (עד שהוא רך) חותכים לאורך ואפשר לאכול עם

טחינה/חמאה וליד סלט ירקות טוב ומרענן….

6. נשארו לך כל מיני דגנים – בשלי ביחד הוסיפי כמה ירקות כמו גבעולי סלרי/גזר/קולרבי… מה שיש לך בבית והנה יש לך

נזיד מיוחד…. גם אם תבשלי כל יום אותו דבר אבל רק תחליפי תבלינים/רוטב סויה והנה לך….

7. בינה יתרה ניתנה לנשים – זה הזמן להראות שיש לנו את זה…. והיצירתיות היא אין סופית.

8. אני לא מתמטיקאית! אבל יש חוק פשוט שחוזר על עצמו.

כשלא אוכלים מסודר = מנשנשים = עולים במשקל = מרגישים לא טוב!!!

מי שלא מסכימה איתי מוזמנת לכתוב לי! פסח הוא לא תירוץ. אפשר לבשל עד הרגע האחרון…

ומי שכבר עומדת לסיים את הבית היום/מחר, או שכבר סיימה (מה?????) אז לבשל בסירים של פסח….

לא לוותר על ארוחה שמזינה.

9. כל משפחה בונה לה את חוויות ה”ערב חג” לעצמה….

אם האמא לחוצה בנקיונות, צועקת, עצבנית ומתוסכלת וכל הזמן נשמע הפזמון הבא: “אני לא מספיקה, אתם לא עוזרים לי”

הרי שאף אחד לא יחכה לפסח בשנה הבאה וזה ייחרט בזכרונם של הילדים לטווח הרחוק…

אבל!

אם עובדים בנחת, מתקדמים כל יום בצורה שיטתית, זו חויה בלתי נשכחת.

ואני בעד לקנות, אם רוצים, בשבוע האחרון, אוכל מוכן, גם זה חלק מהחויה לילדים..

העיקר שהכל יהיה בשמחה.

10. יש עוד כלל שאני יודעת…

שמחה = בריאות = אושר = הרחבת הלב

והכלל הזה עובד במעגל שמטעין את עצמו וחוזר חלילה….

ואפשר לגוון ללכת לאכול בגינה או בחיק הטבע “פיקניק” שכזה (ולא להשאיר זבל!!! לזרוק הכל לפח).

אז להשתדל להיות בשמחה, בעשיה של כיף ולא של עבדות, להפעיל את הילדים

אפשר גם לתת משימות שכל ילד מקבל תורנות להכין ארוחה….

העיקר שנהיה שבעים, ונקיים

זו לא חכמה להשקיע בבית בנקיון, בסיוד, בקניית רהיטים חדשים ואנו נסתפק אולי בקניית בגד לחג, שהחיצוניות שלנו תיראה טוב.

ההתחדשות האמיתית של הגוף מבחינה פיזית היא חידוש תאי הגוף וזה מתבצע אך ורק ע”י תזונה….

בתיאבון….

חדוה שטרנברג, הומאופטית. הומאופטיה – הדרך לשיקום הבריאות.

#ניקיוןחמץ #הומאופתיה #ערבפסח #פסח #חיסולחמץ #חמץ #פסחכשר #חדוהשטרנברג

0 תגובות