דבש,הכל דבש…לקראת ראש השנה סגולות המרפא שלהדבש/אבוקה הודיה תהל.
מבין כל החרקים נראה כי הדבורה קיבלה את אחת הפרבילגיות היקרות ביותר,הדבש המופק דרכה הינו המוצר הטבעי הייחודי שחיי
המדף שלואינם מוגבלים בזמן,ושימושיו רבים לאין ספור.
לפני מספר שנים נתגלו כדי דבש בקודקוד הפירמידות במצריים שנשתמרו כ-3000שנה, מבלי שנתקלקלו.
לדבש כמה תכונות דומיננטיות ביותר,אחת מהן הינה יכולת ספיגת הלחות האדירה שלו, ולכן מתאים להוצאת נוזלים מיותריםמהגוף ולחבישת פצעים לצורך הוצאת הזיהום הנגרם מהם.לדחיית רעלים ופסולת שהצטברה בגוף.
יתרה מזו , הדבש הינו אנטי בקטריאלי, כך שאין חיידק המסוגל לחיות בתוכו,והוא משמש למעשה כאנטיביוטיקה טבעית.
הדבש יעיל מאוד נגד דלקות ומחלות הכבד ומסלק עייפות,מרפא כיבי קיבה. ומעלהאת ריכוז כדוריות הדם האדומות.
שימוש קבוע בדבש מחזק את המערכתהחיסונית ומגן על הגוף מפני התקפות וריאליות.
הדבש מכיל חומצות ,חלבון,ויטמינים ומינרליים הדרושים לנו לבניית תאיהגוף,טמון בו פוטנציאל עצום ומגוון לחיזוק ולמרץ. הוא מעלה את רמת ההמוגלובין שבדםולכן מעולה לנתונים במצבי חולשה ודיכאון.
כמו כן הדבש מגביר פוריות ומחדד את כוח הזיכרון, לכן כדאי לאכול ממנוככפית בכל בוקר.
מבין תכונותיו המדהימות אפשר למנות את היותו, יעיל ביותר נגד עצירות בדרכיהשתן.
אציין מספר שימושים רפואיים להכנה ביתית על בסיס הדבש.
לאלו האוגרות נוזלים בגוף-מרחי את הדבש על האזורים האוצרים את הנוזלים ,כסי בניילוןהצמדה למשך כל הלילה,ובבוקר שטפי את הגוף ותגלי כי הדבש ספח אליו כמות בלתי מבוטלתשל לחות שיצאה מהגוף.
לקשיים בדרכי הנשימה-קחי כוס שיבולת שובל ובשלי אותה עם 3 כוסות מים,כאשריתאדו המים שפכי אותם וערבבי עם חצי כוס דבש דבורים ושתי כ-6-8 כפיות ליום.
הדבש מפחית את רמת הכולסטרול בעורקים ולכן מסייע במניעת התקף לב.
לבעיות בלב וקוצר נשימה-יש לערבב שלושת רבעי כוס דבש עם רבע כפית קינמוןושישים גרם חמאה ולהוסיף לזה כוסית יין חזק,לטגן יחד ולאחר שיהפכו למוצק ,יש לאכולכחמש כפיות ליום.
להקלת כאבים במקרה של עקיצות חרקים-יש להוסיף לכפית דבש 2 טיפותמים פושרים ומעט קינמון ולערבב עד ליצירת משחה אחידה, למרוח על האזור הכואב עדשיירגע.
לנשירת שיער-(גם כתוצאה מהריונות),ולחיזוק שורשי השיער-הכיניתערובת של חצי כוס שמן זית חם עם 2 כפות דבש, מרחי על השיער כ15-5 דקות וחפפי.
לחיזוק הרחם והחניכיים-אכלי בכל ערב אגוז לוז ואגוז מקדמיה אחד , טבוליםבדבש ומעט קינמון.
לאלו הסובלות מהפרעות בעיכול-יאכלושתי כפיות דבש עם ירקות לפני הארוחה, השילוב הנ"ל מפחית את החומציות בקיבהומסייע בעיכולן של ארוחות כבדות,ומקל על הסובלות מעצירות.
לריכוך וגמישות עור הפניםוהגוף-מרחי דבש על עור הפנים או על חלק אחר של העור, שלוש פעמים בשבוע ,השאירי אותו על העור כ3 דקות,שטפי במים חמימים.
תופתעי לגלות עור רך, גמיש , צעיר ורענן יותר.
להתקשרותושאלות ,כתבי אליי למייל :
בברכת חודשטוב בשורות טובות בקרוב.
אבוקההודיה תהל חוגי/ קוסמטיקה טבעית ברקיחהאישית.
מטפלת בארומתרפיה, פרחי באך וצמחימרפא.
Comments