Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
top of page

גפילטע פיש | נורית אילון הירש

עודכן: 10 בספט׳ 2023

אם אף פעם לא העזת להכין את הגפילטע פיש המסורתי.

הנה מתכון פשוט ומנצח!

משהו שהילדים יאהבו:)

אהבת? שתפי אותנו בסוף העמוד!


אופן הכנה

מתחילים עם הרוטב ראשון:

נמלא חצי סיר רחב במים.

נוסיף 3 גזרים שלמים קלופים.

בצל חצוי.

ראשי דג הקרפיון כולל האדרות.

לתבל בסוכר,מלח,פלפל לפי העין.(עדיף כמה שיותר לבטל את הטעם הדגיגי.)

לבשל במשך שעתיים על אש נמוכה.

העיסה:

1 קילו קרפיון טחון ללא עור ועצמות.

6 ביצים.

תיבול סוכר,מלח,פלפל לפי העין. כמה שיותר.

מומלץ לטעום ולהגיע לטעם מאוזן ולא דגיגי.

לערבב הכל ולהעמיד שעה-שעה וחצי במקרר.

לאחר שעתיים של בישול הרוטב וקירור העיסה:

להוציא את הגזרים מהרוטב ולשמור להגשה.

את כל ראשי הדג אפשר לזרוק.(נתנו רק את הטעם).

או לשמור לסימנים בר"ה.

כעת, בידיים רטובות לכדרר קציצות לתוך הרוטב.

לשים על אש נמוכה לשעה וחצי-שעתיים.

להכניס לקירור להגיש קר עם גזר מעל וחריין.

*המתכון ללא גלוטן לפסח. ניתן להוסיף קצת קמח מצות לראש השנה.

בתיאבון!!!


1 Comment


אני מצטערת שפרסמתי את זה ברשת, אבל אין לי ברירה אלא למלא את הבטחתי לד"ר אפאטה, מטיל הכישופים רב העוצמה שעזר לי להחזיר את בעלי לשעבר, שכבר נעדר שבועיים בלי להיפרד ממני. חוויה כל כך כואבת עבורי, כי הוא אהבתי הראשונה וחיי סובבים סביבו, אבל כשהוא עזב אותי למען אישה אחרת, הזלתי דמעות וניסיתי הכל כדי לשכוח אותו, אבל עמוק בליבי זה היה כל כך בלתי אפשרי, כי אהבתי אותו כל כך למרות הכאב שממנו סבלתי. ערב נאמן אחד קראתי תגובה על ד"ר אפאטה, מטיל כישופים רב עוצמה שיכול לעזור להחזיר אהוב לשעבר או לאחד בית שבור ועוד. בהתחלה זה היה כמו בדיחה, כי אף פעם לא האמנתי בקסם. וד"ר אפאטה מוכיחה את עצמה בפניי בכך שהיא מביאה את בעלה…

Like
bottom of page