אם אף פעם לא העזת להכין את הגפילטע פיש המסורתי.
הנה מתכון פשוט ומנצח!
משהו שהילדים יאהבו:)
אהבת? שתפי אותנו בסוף העמוד!
אופן הכנה
מתחילים עם הרוטב ראשון:
נמלא חצי סיר רחב במים.
נוסיף 3 גזרים שלמים קלופים.
בצל חצוי.
ראשי דג הקרפיון כולל האדרות.
לתבל בסוכר,מלח,פלפל לפי העין.(עדיף כמה שיותר לבטל את הטעם הדגיגי.)
לבשל במשך שעתיים על אש נמוכה.
העיסה:
1 קילו קרפיון טחון ללא עור ועצמות.
6 ביצים.
תיבול סוכר,מלח,פלפל לפי העין. כמה שיותר.
מומלץ לטעום ולהגיע לטעם מאוזן ולא דגיגי.
לערבב הכל ולהעמיד שעה-שעה וחצי במקרר.
לאחר שעתיים של בישול הרוטב וקירור העיסה:
להוציא את הגזרים מהרוטב ולשמור להגשה.
את כל ראשי הדג אפשר לזרוק.(נתנו רק את הטעם).
או לשמור לסימנים בר"ה.
כעת, בידיים רטובות לכדרר קציצות לתוך הרוטב.
לשים על אש נמוכה לשעה וחצי-שעתיים.
להכניס לקירור להגיש קר עם גזר מעל וחריין.
*המתכון ללא גלוטן לפסח. ניתן להוסיף קצת קמח מצות לראש השנה.
בתיאבון!!!
Comments